Lærerprofesjonens etiske råd har fastsatt dato for rådets årlige etikkonferanse

Lærerprofesjonens etiske råd har fastsatt dato for Rådets årlige etikkonferanse. 11.mai. 2021 arrangeres en fysisk konferanse som også streames.

Her presenteres rådet sitt arbeid med ulike etiske dilemma knyttet til:

  • Lærers profesjonelle skjønn, ytringsfrihet og handlingsrom

  • Vurderingspraksis i lys av fagfornyelsen

  • Digital etikk

  • Livsmestring

  • Annen tematikk som forespeiles rådet i perioden frem til våren 2021. Nylig innkomne saker er utenforskap og konsekvenser av korona. Gjør vi tilstrekkelige vurderinger for barns psykososiale arbeidsmiljø når vi regulerer barnehagebarns og elevers bevegelsesfrihet. Kan vi fritt koronaregulere i uoverskuelig fremtid?

I tiden frem mot konferansen kan dere lese uttalelser om nevnte tema på nettsidene våre og vi ser med interesse på relevante situasjonsbeskrivelser fra praksis som kan aktualiseres på konferansen.

Rådet behandlet flere viktige innspill i 12.oktober-møtet. Rådet kommer i løpet av kort tid med en høringsuttalelse knyttet til personvern i skoleforskingsprosjekter, en uttale om å regulere elever som følge av smittevernhensyn, en uttale om i hvilken grad og hvordan studenter må gjøres oppmerksom på at utdanningsinstitusjoner forfekter et tradisjonelt samlivssyn som ikke aksepteres i praksisfeltet. Rådet har også mottatt en henvendelse om barnets rett til lek i skolen, og tar denne saken opp til bred behandling i januar.

Gasta Design